Changsha SAIYISI Technology Co. Ltd

sve kategorije

Početna> Slučaj&Novosti

Savjeti za prijevoz zračnih dizala

Vrijeme: 2022-08-29 Učitavanja: 95

未 标题 -2

Nije svaki zračni lift jednak, pa je važno razumjeti detalje vašeg.

Zračna dizala su uređaji montirani na vozila koji se koriste za pomoć radnicima u obavljanju zadataka na povišenim razinama. Ili ste ih primijetili dok je komunalno poduzeće radilo na dalekovodu, ili možda ured tvrtke čisti prozore. Ovo su prikladna sredstva za podizanje u usporedbi s ljestvama, zahvaljujući njihovoj mobilnosti i fleksibilnosti u radu.

Ali prije nego što možete koristiti svoju dizalicu za pomoć u svojim poslovima i zadacima, potrebno je dovesti svoju dizalicu na odredište. Razmotrite neke od ovih savjeta kako biste osigurali da vaša dizalica sigurno i zaštićeno stigne na vaše radno mjesto. Ispravan prijevoz ne osigurava samo sigurnost vaše opreme, već i sigurnost vas i vaših kolega operatera. Također su uključene neke informacije o opasnostima rada dizalica i kako provjeriti optimalni rad vaših dizalica.

1. Konzultirajte svoj operativni priručnik

Nije svaki zračni lift jednak, pa je važno razumjeti detalje vašeg. Ovo je važno ne samo kada koristite dizalicu za obavljanje posla, već će biti od ključne važnosti kada svoju dizalicu utovarate na kamion i kada je pokušavate skinuti . Ovi trenuci su ključni jer pogrešan korak može rezultirati oštećenjem opreme i osobnim ozljedama vas ili vaših suradnika.

2. Ispravno pripremite svoju dizalicu za prijevoz

Kada pripremate svoju dizalicu za transport, pazite da je krak potpuno uvučen, a ne izvučen. Ako ima okretnu ploču za 360 stupnjeva, provjerite ima li kružne kotače i jesu li sve osovine potpuno uvučene. Ako je vaša dizalica na škare, provjerite je li potpuno spuštena i sklopljena.

Nepravilno pospremanje autodizalice prije prijevoza može rezultirati nesrećom, oštećenjem autodizalice i mogućom ozljedom sebe i onih oko vas.

3. Sprječavanje sudara i drugih nesreća tijekom prijevoza

Ako vaša dizalica ima okretnu ploču, provjerite je li ispravno zaključana kako se ne bi okretala i ljuljala tijekom transporta. To također može oštetiti vaše vozilo ili putnike. Najgori mogući scenarij bio bi nanošenje štete vašoj okolini uz ljuljanje zračnog dizala.

4. Izbjegavajte prevrtanje

Bez obzira na to jesu li vaše dizalice lakše ili teže od većine, mudro je koristiti lance i trake za pričvršćivanje kako biste držali stroj i sve pomične dijelove dolje prilikom transporta. Ako to ne učinite, dijelovi se mogu slobodno pomicati, kao što je okretna ploča ako nije zaključana ili se krak slučajno produži nekim bizarnim slučajem. Bilo koja od ovih nesreća može rezultirati oštećenjem vašeg vozila, opreme i ozljedama radnika i prolaznika. Također, ovo može pomoći u sprječavanju izlijetanja dizala u zraku ako nije ispravno parkirana na vašem kamionu. Najbolje je osigurati da su vaši lanci i trake za pričvršćivanje dizajnirani posebno za vozila i teške dijelove.

5. Utovar i ispuštanje vaše dizalice

Prilikom utovara i ispuštanja vaše dizalice s dizalicom budite vrlo oprezni i vozite vrlo sporo kada ulazite ili silazite s kamiona. Provjerite imate li jednog ili dva suradnika koji će vam pomoći pri ulasku i silaženju s kamiona kako biste spriječili nezgode. Drugi ili treći par očiju također može pomoći da se uvjerite da nema sudara dok skidate dizalicu s kamiona na mjesto na gradilištu.

6. Međunarodna pošiljka

Ako iz nekog razloga trebate prevesti svoje dizalice u inozemstvo ili preko međunarodne granice, najbolje je konzultirati se s kvalificiranim teretnim prijevoznikom koji će vam pomoći u premještanju takve opreme.

Što se tiče operacija i obuke u skladu s OSHA-om

Pobrinite se da vi ili vaši operateri zračne dizalice imate odgovarajuće kvalifikacije kroz odgovarajuću obuku. Postoje tečajevi i programi koji također mogu pomoći u boljoj pripremi vaših rukovatelja za korištenje zračnih dizala. Gdje god bi vaši operateri trebali proći obuku za dizanje u zraku, pobrinite se da njihova obuka uključuje čimbenike i probleme kao što su:

· Opasnosti od strujnog udara, strujni udar i postupci za postupanje s njima ili njihovo izbjegavanje;

· Pad i opasnosti od pada predmeta i postupci za postupanje s njima;

· Procjena nesigurnih uvjeta i kako ih izbjeći;

· Razumijevanje ispravnog rada zračnog dizala;

· Demonstriranje znanja i vještina kako upravljati dizalicom nakon učenja ispravnog rukovanja; i

· Izvođenje pregleda opreme.

Prekvalifikacija bi također trebala biti provedena ako se dogode nesreće ili se otkrije opasnost na radnom mjestu, a rukovatelj je nije riješio. Osiguravanje odgovarajućih sigurnosnih postupaka može sačuvati živote, kao i spriječiti oštećenje opreme i okoline.

Što se tiče pravilnog pregleda opreme

Pravilna inspekcija vaše dizalice može napraviti razliku između optimalnog rada i kvara usred zadatka, ostavljajući radnika na cjedilu.

OSHA preporučuje da pregledate sljedeće komponente prije pokretanja dizalice tijekom bilo koje radne smjene:

Što se tiče vozila u koje je dizalica utovarena:

· Provjerite razinu tekućine (ulja, hidraulike, goriva i rashladne tekućine) i potražite bilo kakva curenja tekućine koja bi mogla utjecati na te razine.

· Provjerite ispravnost i napuhanost kotača i guma.

· Provjerite je li baterija funkcionalna.

· Provjerite kontrole niže razine.

· Provjerite ima li na upravljaču i kočnicama kvarova ili čudnih promjena.

· Provjerite svoja svjetla, mjerače i sirenu kako biste bili sigurni da rade ispravno.

To je važno za sigurnost, posebno kada trebate upozoriti druge oko sebe na svoju prisutnost i da se radi.

Što se tiče komponenti za samu dizalicu:

· Provjerite jesu li radne i hitne kontrole funkcionalne.

· Provjerite imate li potrebnu zaštitnu opremu na brodu.

· Pregledajte hidraulički, zračni, pneumatski sustav, sustav goriva i električni sustav.

· Provjerite sve izolacijske komponente.

· Pripazite na nedostajuća upozorenja ili oznake s uputama. Treba ih zamijeniti ako nedostaju.

· Provjerite igle za zaključavanje, pričvršćivače, kabele i kabelske snopove.

· Provjerite svoj sustav zaštitne ograde.

· Potražite dijelove koji nedostaju ili su olabavljeni i prijavite ih. To može dovesti do nesreća s padom, kvara opreme i ozljeda.

Profesionalna pomoć u otpremi opreme

U nekim slučajevima, možda će vam trebati stručna pomoć u transportu vaše dizalice. Uz profesionalne usluge možete sigurno i brzo dovesti svoju opremu tamo gdje je potrebna, a uz pomoć treće strane također smanjujete šanse da vaši operateri i radnici budu izloženi riziku od ozljeda u procesu transporta vašeg zračni lift.

Koji god način da odaberete za prijevoz svojih dizalica, zapamtite da bi sigurnost trebala biti vaš najveći prioritet. Uz odgovarajuću obuku i sigurnosne mjere opreza, možete dovesti svoja zračna dizala tamo gdje su potrebna za obavljanje posla.


Vruće kategorije